• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Vyberáte fototapety na stenu? Zvoľte farby oddychu či povzbudenia

Vyberáte fototapety na stenu? Zvoľte farby oddychu či povzbudenia

Martin Kadlečík
8.7.2019 9:11:22
  • fototapety
  • tapety

Fototapety sú špeciálnou kategóriou tapiet, ktoré na rozdiel od klasických tapiet ponúkajú detailné grafiky a fotky scenérií, pohľady na mestá, detaily rastlín či živočíchov, a iných objektov. Možnosti sú neobmedzené. V článku ponúkam pre inšpiráciu rôzne návrhy tapiet a fototapiet do jednotlivých miestností v domácnosti.

Spálňa

Ľahnúť si do postele po dlhom, náročnom dni a oddýchnuť si pohľadom na príjemné a hĺbavé farby tapety alebo fototapety môže byť osviežujúce nielen pre telo, ale aj myseľ.

Luxusná tapeta

Tapety s motívom vodových farieb

Tapety s prírodným motívom

Obývačka

Do obývačky vyberte farby, ktoré na vás budú pôsobiť relaxačne a uvoľňujúco. Má vaša obývačka dostatok slnečného svetla? Ak áno, tak jasné tóny farieb, ako napríklad mätovo zelená alebo azúrovo modrá, sú skvelou voľbou. Avšak ak máte tmavšiu miestnosť, zvoľte slnečné odtiene žltej alebo bielej.

Luxusné tapety

Tapety s motívom vodových farieb

Kvetinové vzory tapety

Náš tip: Ak sa vám zapáčil nejaký vzor fototapety, najprv si predstavte, ako by umiestnenie tapety vyzeralo v priestore vašej obývačky. Nechajte si nápad niekoľko dní uležať v hlave a až potom sa rozhodnite. Odstraňovanie tapety môže dať zabrať.

Kuchyňa

Do kuchyne sa hodia farby tapiet podporujúce chuť do jedla, energiu a dobrú náladu. Farby ako červená, oranžová, žltá alebo aj zelená naštartujú vaše chuťové poháriky.

V kontraste s bielymi kuchynskými skrinkami sa pekne vynímajú vzorované tapety alebo fototapety s motívom vodových farieb.

Kúpeľňa

Odvážnejšie a sýte vzory tapiet môžu zaujímavým spôsobom ozvláštniť inak fádny priestor kúpeľne alebo toalety.

Detská izba

V detskej izbe sa dieťa hrá, učí, vymýšľa alebo oddychuje. Každú z týchto aktivít možno podporiť alebo vyjadriť farbou a vzorom tapety.

  • Kreativita – živé farby a hravé vzory.
  • Oddych (spánok) – pastelové farby, jemné vzory.
  • Štúdium – zelená farba alebo modrá farba v kombinácii s náučnými pomôckami.

Detskej izbe sme venovali celý článok: AKO VYBRAŤ TAPETY DO DETSKEJ IZBY?

U nás v Typocone dbáme na presnú kalibráciu farieb, aby sa nestalo, že by jednotlivé tapetové pásy mali iný odtieň.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií