• Obchod
  • /
  • Blog
  • /
  • Moderné a jedinečné, oznámenia z transparentných materiálov

Moderné a jedinečné, oznámenia z transparentných materiálov

Martin Kadlečík
28.6.2024 13:13:06
  • svadobne oznamenie
  • transparentne materialy

Transparentné oznámenia ponúkajú jedinečnú alternatívu k tradičným papierovým. Materiál dodáva tlačovinám luxusný vzhľad, hĺbku a množstvo dizajnových možností. V článku sa pozrieme na svadobné oznámenia tvorené týmto materiálom. Taktiež ponúkneme inšpirácie k tvorbe dizajnu oznámení a pripomenieme si na čo myslieť pred ich tlačou.

Dizajn transparentných oznámení

Transparentné oznámenia čoraz viac vidíme(vídame) na našom tlačiarenskom stroji. Tešíme sa pohľadu na jedinečné oznámenia a chceli by sme sa podeliť o najčastejšie používané prvky v dizajne:

  • typ písma,
  • botanické vzory,
  • metalické vzory,
  • fotografie,
  • polygónové tvary,
  • biela tlač.
Tlač bielou farbou je najčastejšou voľbou pri tvorbe dizajnu transparentných oznámení. Veľmi často vidíme zákazníkov voliť čisto biely dizajn. Napríklad biele písmo a biele botanické vzory. Cenu za tlač svadobných oznámení na transparentné materiály si môžete zistiť online Tlač transparentných oznámení

Pekné typy písma

Vieme, že nájdenie správneho písma môže byť výzvou. Avšak prajeme vám ten pocit, keď konečne nájdete to správne, to vaše. Často sa stáva, že pekné písmo je platené a hľadanie kvalitných bezplatných alternatív môže byť frustrujúce. V takýchto prípadoch sú dobrým zdrojom Google Fonts, Canva alebo fontshare.
Ak sa vám páči font a nie ste si istý či ho môžete použiť pozrite si web-stránku a informácie k licenciám u daného tvorcu písma. Mnohí ponúkajú svoje písma s možnosťou použitia na osobné účely, do čoho spadá aj svadba.

Botanické vzory

Kvetinové a botanické motívy sú v svadobných oznámeniach obzvlášť žiadané. Prinášajú prírodný a svieži element do dizajnu, môžu byť subtilné alebo výrazné. Často ich vidíme použité dvojako: napríklad ako elegantný rámček k textu oznámenia alebo ako jednoduchý jemný prvok (vetvička ruže), ktorý stmelí celkový vzhľad oznámenia.

Fotografie a geometrické tvary

Ako pri papierových oznámeniach, tak aj pri transparentných je možné na materiál vytlačiť fotografie svadobného páru. Aby ste dosiahli čo najlepší efekt, je potrebné fotografie pekne zakomponovať do grafiky a brať v úvahu transparentnú vlastnosť materiálu. Transparentný materiál pridáva dizajnu tretí rozmer - hĺbku, ktorú je možno zvýrazniť aj pomocou geometrických tvarov. Trojuholníky, šesťuholníky a iné polygóny, môžu byť tlačené ako rámiky pre fotografie či iný prvok dizajnu svadobných oznámení.

Minimalistický biely dizajn

Ako sme už spomenuli, čistý biely dizajn v kombinácii s transparentnou fóliou je populárnou voľbou pri transparentných oznámeniach. Biela farba symbolizuje čistotu a eleganciu a je vynikajúca pre vytvorenie jedinečného vzhľadu oznámenia. Veľkej obľube sa taktiež teší text v kombinácii s botanickými prvkami tlačenými bielou farbou. V článku nižšie si môžete pozrieť návod, ako pripraviť dáta na tlač bielou farbou.
Cenu za tlač svadobných oznámení na transparentné materiály si môžete zistiť online Tlač transparentných oznámení

Rozmer a tvar oznámenia

Najčastejším voleným rozmerom transparentných oznámení je A6 (105 x 148mm). Vieme však vytvoriť originálny rozmer, tlačený a rezaný na mieru presne podľa vašich predstáv. Jediným limitom je veľkosť hárku transparentnej fólie, na ktorý tlačíme oznámenia: 1000 x 700 mm.

Tvar oznámenia radi prispôsobíme vašim požiadavkám. Vyrezať klasický obdĺžnik alebo štvorec nie je problém, taktiež je možné oznámenia vyrezať do kruhu či oválu, prípadne vyrezať do oznámenia jednoduché vzory. Pekným príkladom je vyrezanie začiatočných písmen svadobného páru. Ako je možné vidieť na príklade nižšie.

nalepky na stenu vlaky
nalepky na stenu dinosaury
nalepky na stenu zvieratka lesa
Poznámka:je potrebné elegantne zakomponovať mostíky spájajúce všetky prvky písmen tak, aby sa písmo zobrazilo po orezaní správne.

Materiál

Voľbou hrubšieho materiálu, akým je napríklad plexisklo, sa rozširuje možnosť použitia. Tlačiť môžete oznámenia, svadobné menu, darčekové predmety, ako napríklad plakety, obrazy na stenu či obchodné tabule a obchodné nápisy a značenie. Tlač na plexisklo

Príprava grafických podkladov

Tlač bielou farbou

Biela farba je potrebná na to, aby výsledná tlač dosiahla požadovanú farebnosť a vzhľad. Najčastejšie použitia bielej pri tlači:

1. Použitie bielej farby, ako podkladovej vrstvy

  • Účel:Biela farba slúži ako základ pre nanášanie farieb CMYK, zabezpečí sa tým ich správna farebnosť na transparentnom materiáli.
  • Príprava dát:Vo vašom grafickom programe je potrebné vytvoriť novú “priamu” farbu, ktorou budú dané elementy grafiky rozpoznané na tlač bielou. Detaily o tom ako nastaviť, nájdete v pdf príručke, alebo video návode nižšie.




2. Použitie bielej farby ako samostatnej krycej vrstvy

  • Účel:V tomto prípade biela farba slúži ako hlavný dizajnový prvok, nie ako podkladová vrstva. Používa sa napríklad na texty, botanické vzory a iné prvky oznámenia.
  • Príprava dát:V prípade, že sa bude tlačiť iba bielou farbou, dodajte váš dizajn s grafickými prvkami a textami v akejkoľvek jednej farbe napríklad v pantone alebo čisto čiernej farbe. V tomto prípade nie je potrebné vytvárať vrstvu s priamou farbou v grafickom programe.

Príprava grafických podkladov na tlač bielou farbou si v niektorých prípadoch vyžaduje viac času a námahy. Avšak nie je to nič, s čím by sme vám nemohli pomôcť. Ponúkame podporu našich grafikov, ktorí vás krok za krokom prevedú celým procesom.

Na čo myslieť pred tlačou

  • Uistite sa, že vaše dáta sú v správnom rozmere. Často sa stáva, že v objednávke je zadaný jeden rozmer a v dátach úplne iný.
  • Ak grafický prvok siaha až po okraj, pridajte spadávku minimálne 3 mm.
  • Použite CMYK farby pre váš dizajn oznámenia.
  • Odovzdajte dáta v PDF formáte pre najlepšie výsledky.

Cenu za tlač svadobných oznámení na transparentné materiály si môžete zistiť online Tlač transparentných oznámení

Ak by ste mali akékoľvek otázky neváhajre sa na nás obrátiť pomocou chatu, e-mailom office@typocon.sk, prípadne zavolajte na +421905259903.

Typocon vás ľúbi!

A preto s vami radi zdieľame všetky užitočné informácie o tlači. Tvoríme pre vás články, video návody, personalizované ponuky produktov … to všetko zadarmo!

Martin Kadlečík

Teším sa z práce v Typocone už skoro 3 roky. Vyštudoval som marketing na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Mám na zodpovednosti FB a social. Baví ma moja rodina, priatelia a hudba.

Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Typocon, s.r.o, IČO 17322057, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií